İlkokul ve Ortaokullarda baskın görülen ve öğrencilerin öğrenimlerini motive eden Minecraft Eğitim Sürümü öğrencilere doğal bir öğrenme ortamı sağlıyor.
Öğrenciler, oluşturdukları dünyada var olan doğal unsurları eğlenerek keşfeder, onları şekillendirir, hammadde toplayarak işler. İşlediği malzemeler ve mevcut araçlarla yapılar inşa eder. Bütün bu süreç esnasında da “yaparak öğrenme” pratiği ile, öğrenimi içselleştirme ve kalıcı hale getirme şansı bulurlar.
Gerçek dünya problemlerine güvenli bir sanal dünyada çözüm sunmasını sağlayan Minecraft Eğitim Sürümü, yenilikçi düşünme becerileri kazandırıyor. Örneğin öğrenciler, oyunlaştırılmış bir kodlama yöntemiyle köprü tasarlıyor ve erken yaşta yenilikçi yöntemlerle mühendislik becerileri kazanıyor. Derslerini yazılım desteğiyle eğlenceli bir şekilde öğrenebiliyorlar. Üstelik bunları ekipler halinde sosyal bir şekilde yapıyorlar; birlikte geliştirip çözüm üretiyorlar. 21. yüzyılın en önemli becerilerinden biri olan takım çalışmasını Minecraft: Eğitim Sürümü içerisinde öğreniyorlar.”
Uzaktan eğitimde Minecraft
Uzaktan eğitimde, öğrencilerin yeni yöntemlerle öğrenmeye adapte olması ve birbiriyle iletişim kurması önem taşıyor. Minecraft: Eğitim Sürümü’nün “Çok katılımcı modu” özelliği ile öğrenciler, projeler üzerinde birlikte çalışabiliyor, birlikte plan yapıp inşa ediyor ve bir proje üzerinde çalışırken sohbet edebiliyor. Minecraft Eğitim Kataloğundan onlarca örnek dünya ve inşa challenge deneyimlerinin erişime açılmasının yanında, Minecraft Eğitim Sürümüne 100’den fazla ders, STEM müfredatı ve proje tabanlı öğrenme aktiviteleri içeren özel bir uzaktan öğrenme araç seti de eklendi.
Minecraft: Eğitim Sürümünde öğrenciler 30 kişiye kadar aynı dünyaya bağlanabiliyorlar “Minecraft Eğitim Sürümü Çok Katılımcı Modu” yazımıza göz atabilirsiniz.