Yapılacaklar listesi uygulamaları, her üretkenlik sisteminin temel bileşenleridir.
✅ İyi bir görev yöneticisi, görevlerinizi ve hatta projelerinizi kolayca düzenlemenize yardımcı olur.
Bu yazıda 2021’deki iş akışınız için en uygun olanı seçmenize yardımcı olmak için piyasadaki en iyi yapılacaklar listesi uygulamalarından bazılarının artılarını, eksilerini ve fiyatlandırmasını değerlendireceğiz. Uygulamalar hakkında da kısa bilgiler bulacaksınız.
* Not : Bu uygulamalar en iyisi değildir ve uygulamaların bağlantılarını içerir.
1. ?? Microsoft To-Do ( Bağlantı )
Microsoft To Do uygulaması adından anlaşılabileceği gibi teknoloji devi Microsoft tarafından geliştirilmiş bir üretkenlik uygulamasıdır. Uygulamanın tasarımı oldukça yenilikçidir ve içerisinde ihtiyaç duyulan her türlü özellik vardır.
Sunmuş olduğu pürüzsüz görev yönetimi sayesinde tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecektir. Bunu, üretkenliğini artırmak için kullanabileceğin en iyi uygulamalar arasına ekleyebilirsin.
Bu uygulamayı yüklemek için Microsoft To Do (Android) ve Microsoft To Do (iOS) bağlantısını kullanabilirsin.
-
Artıları: Wunderlist’e dayalı, güvenilir, özelleştirilebilir ve kullanımı kolay, Microsoft ekosistemiyle bütünleşik bir uygulama.
-
Eksileri: bağımsız değil bir Microsoft hesabı gerektirir
-
Fiyat: ÜCRETSİZ
2. ? ZenKit To-Do ( Bağlantı )
Zenkit’teki farklı görünüm seçenekleriyle yapacaklarınızı dilediğiniz şekilde göz önünde tutabilirsiniz. Zenkit; liste, tablo, kanban, takvim ve fikir haritası (mindmap) şeklinde beş ayrı görünüm sunmaktadır. Sadece tek tıklamayla verilerinizi, listelerinizi, işlerinizi dilediğiniz şekilde görebilirsiniz.
Doğru araçları bulmanın ne kadar zor olduğunu iyi biliyoruz. Basit bir proje yönetim uygulaması ile projelerinize başlarken ilk başta kolay halledilebiliyor fakat sonradan proje derinleştikçe, ekip sayısı arttıkça bazı tıkanmalar ve zorluklar söz konusu olabiliyor. Detaylı hazır kalıplı bir Proje Yönetim Platformu kullanması da çok yorucu olup ayrıca performansınızı düşmesine sebep olabiliyor.
Zenkit ise basit kullanımı, detaylı içeriği sayesinde tüm bu dezavantajları bertaraf ediyor.
-
Artıları: Wunderlist’in tasarımından ilham aldı, hafif, Zenkit ürün paketinin bir parçası.
-
Eksileri: Kullanım sınırları, Yönetim Kurulu yeteneklerinden yoksundur
-
Fiyat: ÜCRETSİZ, 4 $ / aylık
3. ? TickTick ( Bağlantı )
“Stay Organized, Stay Creative” yani “Düzenli Ol, Yaratıcı Ol” sloganını kullanan TickTick, gerçekten çok düzenli olmanız için size tüm imkânları sunuyor. İlk bakışta çok sade bir görev/proje yönetim uygulaması gibi gözükse de detaylarda gizli özellikleriyle İsviçre çakısı kadar çok fonksiyonlu.
TickTick’i ister kişisel görevleriniz için hem de şirketiniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz. Eklediğiniz bir görevi sınıflandıran o kadar detay var ki bir şeyi kaçırmanız imkânsız gibi.
-
Artıları: Çarpıcı özel temalar, gelişmiş sıralama, kanban panoları, alışkanlık izleme
-
Eksileri: Takvim premium altında kilitlendi,
-
Fiyat: ÜCRETSİZ, 27,99 $ / yıl
4. ☀️ Sorted³ ( Bağlantı )
Uygulama, basit bir yapılacaklar listesi yerine, kullanıcıların olaylarını, görevlerini ve hatta notlarını bir zaman çizelgesi görünümünde birleştirerek hayatlarını daha yönetilebilir hale getirmelerine olanak tanır.
-
Artıları: Otomatik zamanlama, zaman çizelgesi planlayıcıları, esnek, kullanımı kolay
-
Eksileri: Yalnızca iOS ve Mac
-
Fiyat: 14.99 $
5. ? Clear ( Bağlantı )
Şık bir arayüz ve basit bir kullanım arıyorsanız Clear da size göre. Ücretli bir uygulama olan Clear’dan, hem Mac’inizde hem iPhone’unuzda yararlanabilirsiniz. iCloud sayesinde Clear kendini eşzamanlar. Trackpad’iniz üzerinde parmak hareketleri ve klavye kısa yolları ile Clear’ı kullanabilirsiniz. Temel bazı hareketler ile kısa yolları öğrenmek işinizi çok kolaylaştırır. Aralarında geçiş yapabildiğiniz Ana Menü, Listeler ve Maddeler olmak üzere 3 farklı ekran vardır. Maddeleri önemliden önemsize yani kırmızıdan sarıya doğru sıralayabilirsiniz. Kırmızı – Sarı teması yerine Ayarlar bölümünden farklı temalar seçebilirsiniz. Sürükle – Bırak özelliğiyle bir listeyi başka bir pencerede görüntüleyebilir; böylece aynı anda birden fazla listeye bakabilirsiniz.
-
Artıları: Bireysel planlama için temel uygulama, güzel liste tasarımı.
-
Eksileri: Yalnızca iOS, çok basit
-
Fiyat: 4,99 $
6. ✅ Things 3 ( Bağlantı )
Things, GTD(Getting This Done) dediğimiz felsefe üzerinden işliyor ve bu felsefe tümüyle görevleri projelere dağıtıp zaman ve önemini ayarlayarak daha pratik uygulamanızı sağlıyor. Kişisel yapılacaklarınızdan şirket içinde edindiğiniz görevlere kadar her şeyi burada tutabilirsiniz.
-
Artıları: En güzel tasarım, iyi bireysel planlama aracı
-
Eksileri: Yalnızca iOS / Mac, diğer uygulamalara kıyasla biraz pahalı.
-
Fiyat: 9,99 $ – 49,99 $ arası (her cihaz fiyatı farklıdır)
7. ??? Taskade ( Bağlantı )
Taskade için bireysel kullanıcıların görevler yoluyla en iyi nasıl çalıştığına bağlı olarak yeniden düzenlenebilen projeler etrafında iş birliği yaptıkları bir araç diyebiliriz. Zira platformda not alabiliyor, görevler belirleyebiliyor, hatta ekip arkadaşlarınızla bu görevler hakkında görüntülü ya da sesli olarak konuşabiliyorsunuz. Platformda ekibiniz için yol haritası çizebildiğiniz gibi, kimin hangi işi daha iyi yaptığına uygun olarak işleri de atayabiliyorsunuz. Taskade’in sadece ekip olarak kullanılmayacağını da hatırlatalım. Çünkü platformun not alma, yapılacaklar listesi oluşturma gibi birçok özelliği bireysel kullanıma da uygun.
-
Artıları: ekipler, iyi güvenilirlik, gerçek zamanlı görev listeleri ve iş akışları için uygundur.
-
Eksileri: üçüncü taraf entegrasyonlarının olmaması.
-
Fiyat: ÜCRETSİZ, 5 $ / aylık
8. ⬆️ OmniFocus ( Bağlantı )
Yapılacak işlerin, takvim üzerinden belirlenen etkinliklerin ve projelerin organize edilmesi sürecinde kişilere ciddi anlamda yardımcı olabilen ve firmanın ücretsiz servisi ile oluşturulan listeleri senkronize edebilen uygulama, sesli kayıtlar ya da fotoğraflar üzerinden de farklı içerikler sunabiliyor.
-
Artıları: GTD yöntemine, güçlü sisteme, birçok yerleşik özelliğe dayanır.
-
Eksileri: iOS, Mac ve Web ile sınırlıdır.
-
Fiyat: Ayda 9,99 $ , tek seferlik satın alma 99,99 $ (yalnızca Mac)
9. ? Columns ( Bağlantı )
-
Artıları: basit kontrol listesi yapısı, liste yapanlar için mükemmel, kullanımı kolay.
-
Eksileri: Yalnızca liste ortamıyla sınırlı, yalnızca web platformu.
-
Fiyat: ÜCRETSİZ
10. ? Any.Do ( Bağlantı )
Yapılacaklar listesi denildiğinde akıllara gelen ilk uygulamadır. Oldukça temiz bir ara yüze sahiptir. Sürükle bırak şeklinde çalışan bu arayüz üzerinden yapılacak tüm görevlerini kontrol edebilirsin. Bu uygulamanın özellikleri sadece bunlar değildir.
Görevleri telefonu sallayarak silme, sesli komut ile görev ekleme ve modern görünümü ile tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir uygulamadır. Etkili bir iş takibi yapmak istiyorsan ve her zaman işlevsel olan yapılacaklar listesi oluşturmak istiyorsan bu uygulamayı kullanabilirsin
Bu uygulamayı yüklemek için Any.do (Android) ve Any.do (iOS) bağlantılarını kullanabilirsin.
-
Artıları: takvim + görev yönetimi, yerleşik asistan, Google Home / Alexa dahil tüm platformlarda mevcuttur.
-
Eksileri: Todoist ve TickTick kadar pahalı ama tüm yeteneklerinden yoksun
-
Fiyat: ÜCRETSİZ, 36 $ / yıl
11. ? Todoist ( Bağlantı )
Bir web uygulaması, iPhone uygulaması, Android uygulaması, Mac uygulaması, Windows uygulaması ve Chrome, Firefox, Outlook ve Thunderbird ile entegre olarak kullanılabilir. Todoist liste yapmak oldukça basit. Görevleri projelere gruplayabilir, etiketlerle düzenleyebilir, teslim tarihlerini zamanlayabilir ve e-posta veya kısa mesaj yoluyla gönderilebilecek hatırlatıcılar ayarlayabilirsiniz.
Bugün bir görüşe, 7 günlük bir görüşe ve tüm projelere bakmaktadır. Kullanımı kolay bir arayüz ile basit ve temiz.
-
Artıları: liste ve pano görünümü, güvenilir, takvim entegrasyonu, kullanımı kolay
-
Eksileri: ücretsiz planla ilgili bazı sınırlamalar (hatırlatıcılar, etiketler vb.).
-
Fiyat: ÜCRETSİZ, 36 $ / yıl, 60 $ / iş için
12. ? Trello ( Bağlantı )
Trello hayatınızı ve işlerinizi organize edip takip etmenizi sağlayan genel anlamda bir proje yönetim aracıdır. Yapacağınız işleri, yaptıklarınızı ve hedeflerinizi aynı ekranda görerek işlerinizi organize etmenizi sağlıyor. Aynı zamanda ekip ile yürütülen projelerde de ekip elemanlarına görevler atayabilir, görevler için bir tarih atayabilirsiniz. Bu özelliklere ister web ara yüzünden ulaşabilirsiniz ister ise kullandığınız mobil cihaz üzerindeki uygulaması sayesinde kullanmaya başlayabilirsiniz.
-
Artıları: kullanımı kolay, kart tabanlı iş akışı, Power-Up’lar ve entegrasyonlar, tüm cihazlarda bulunan özelleştirmeler, çevrimdışı ortamda iyi performans gösterir.
-
Eksileri: ücretsiz planla pano başına yalnızca bir Güç Yükseltme kullanılabilir.
-
Fiyat: ÜCRETSİZ, 10 $ / ay Business Class
13. ? ClickUp ( Bağlantı )
ClickUp, tüm iş araçlarının yerini alan bir verimlilik platformu. Görev uygulamasından proje yönetimine, takvimden tablolara, zaman takibinden e-postaya, hedef belirlemeden ekran kaydı almaya kadar neredeyse aklınıza gelecek tüm özelliklere sahip.
İşte bu sebeple kullanıcılarına haftada 1 gün, yılda 52 gün zaman kazandırmayı vadediyor. Daha doğrusu mevcut müşteriler bu kadar zaman kazandıklarını dile getiriyor.
-
Artıları: bireyler ve ölçeklendirme ekipleri için mükemmel, hepsi bir arada çalışma alanı, farklı görünümler, çok çeşitli özellikler.
-
Eksileri: biraz öğrenme eğrisi gerektirir.
-
Fiyat: ÜCRETSİZ, kullanıcı başına aylık 5 ABD doları
14. ⏫ Google Task ( Bağlantı )
GTasks basit ama son derece işlevsel olan bir yapılacaklar listesi uygulamasıdır. Yapmak istediğin tek şey görevlerini takip etmek ise bu uygulama senin için yeterli olacaktır. Özellik bakımından diğerlerine göre basit kalmasına takılı kalmamalısın.
Bu uygulama Google Görevler ile senkronizasyon, bileşenler ve sesli görev zamanlama gibi özelliklere sahiptir. Ücretsiz versiyonda bu basit özelliklerin tamamını bulabilirsin. Fakat diğer birçok özelliği uygulama içi satın alım yöntemiyle satın alman gerekir.
Bu uygulamayı yüklemek için GTasks (Android) bağlantısını kullanabilirsin.
-
Artıları: temel ve kullanımı kolay, Google Takvim ve Gmail ile tamamen entegre
-
Eksileri: Web sitesi yok, yalnızca Google ürünleri arayüzünden veya mobil cihazdan çalışıyor.
-
Fiyat: ÜCRETSİZ
15. ?? TeuxDeux ( Bağlantı )
TeuxDeux basit, temiz ve kullanımı kolaydır. Gelecekte bir tarihe atlama yeteneği ile bir hafta (5 gün) görünümü vardır. Görevler belirli bir güne veya ‘Bir Gün’ listesine eklenebilir. Görevler eklemek, düzenlemek, taşımak, kontrol etmek ve silmek kolaydır. Ayrıca, atanan günlerin bitiminde kontrol edilmeyen tüm görevler otomatik olarak ertesi güne taşınır.
Bu, sahip olduğu kadar basit: görevleri projelere, paylaşılan listelere veya başkalarına atama, e-posta uyarıları yok, ay görünümü yok, harici takvimlerle senkronizasyon yok, yinelenen görevler yok, renk kodlaması yok ve öncelik ayarları yok. Yaptığınız şey, önümüzdeki birkaç gün boyunca neleri yapamayacağınız veya henüz bir şey yapmadığınız için kendinizi kötü hissettirdiğiniz şeylerin net ve düzenli bir görünümüdür. Ve ücretsizdir.
-
Artıları: uzun ömür, güvenilirlik, basit liste yapısı.
-
Eksileri: ücretsiz plan yok, liste görünümü ve özellik sınırlamaları.
-
Fiyat: / ayda 2 $ başlayan fiyatlarla